Як правильно вибрати машину для новачка?

Як правильно вибрати машину для новачка?

buttons.will share

Вибір свого першого авто — це хвилюючий, водночас очікуваний момент, результат якого безпосередньо вплине на подальший досвід. Часто буває, що перший транспортний засіб не виправдовує очікувань: занадто багато споживає пального, погано адаптований до потреб власника, занадто великий чи навпаки надто мініатюрний. Звичайно, для тих, хто отримує задоволення лише від процесу керування, не завжди важливі додаткові фічі та можливості. Проте сучасні автомобілі здатні значно полегшити процес адаптації до водійського життя. Без них цілком реально навчитися комфортно почувати себе за кермом та вправно їздити, але, якщо блага прогресу дозволяють швидше та з мінімальним ресурсом своїх зусиль опанувати мистецтво водіння, — чому б цим не скористатися?

  • Безпека перш за все:  які характеристики автомобіля впливають на цей фактор? 

Найбільш важливим пунктом у виборі автомобіля є параметри безпеки. Вони можуть бути як пасивні (конструкція кузова, паски та подушки безпеки, легкозминальні або м'які елементи передньої панелі, статичні та активні підголовники сидінь тощо). Загалом, пасивна система безпеки — це база, якою має бути оснащене авто. 

Також важливими є й активні системи безпеки — електронний функціонал, інтегрований в загальну архітектуру машини. Система повного приводу Super-All Wheel Control, якою оснащені моделі Mitsubishi Eclipse Cross, підлаштовує автомобіль під дорожні умови або ж Active Yaw Control, який робить його більш стабільним під час проходження поворотів. 

Ще одним прикладом активної системи безпеки є камери заднього огляду, електронні датчики попередження про небезпеку зіткнення та інтелектуальні датчики запобігання небезпеки та перешкоджання зіткненню, якими володіють моделі ASX та Eclipse Cross.

  • Які характеристики автомобіля важливі для керованості та маневреності новачка на дорозі? 

Потреба в тривалих поїздках чи погані умови для водіння не звертають увагу на водійський стаж. Тож підготовлений автомобіль робить це завдання із зірочкою значно простішим.

- Круїз-контроль — дає можливість автоматично підтримувати швидкість руху, що досить зручно під час монотонних поїздок автомагістралями. В Mitsubishi ASX достатньо лише натиснути кнопку, щоб авто підтримувало заданий темп руху. Водію лишається лиш слідкувати за траєкторією та ситуацією на дорозі. Гальмування чи прискорення автоматично вимкнуть круїз-контроль без зайвих рухів.

- Hill Start Assist — система, яка допоможе стартувати на підйомі, перешкоджаючи відкату назад. 

- Система кругового огляду — те, що забезпечує комфортне паркування. Камери огляду спереду, ззаду та у дзеркалах дверей, дозволяють відслідковувати ситуацію навколо. Саме тому, керуючи Mitsubishi Eclipse Cross у тісних умовах, ви почуватиметеся значно впевненіше та оцінюватиме реальні габарити авто.

  • Економія пального та двигун

Не меншим важливим у виборі авто є потужність, яка поєднується зі збалансованим споживанням пального. Буває, що водій-новачок обирає машину мрії, абсолютно ігноруючи її можливості та якими зусиллями вони досягаються. Оскільки сучасні автомобілі обладнані двигунами з автоматичним режимом роботи, що дає плавне прискорення, водночас економічність. Такими параметрами можуть похизуватися Mitsubishi ASX та Eclipse Cross. 

Перше питання, на яке потрібно знайти відповідь перед покупкою першого автомобіля, — яку ключову потребу він має закривати. Чи то звичайний рух містом, чи часте подолання бездоріжжя; подорожі чи робочі поїздки, умови, в яких ви перебуваєте за кермом та відповідність вашому бюджету. Визначитися та зрозуміти на початку важко, а тому радимо звертатися до менеджерів і фахівців, які зорієнтують вас серед широкого модельного ряду. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital